Monday, 24 October 2011

Pakej Celcom untuk Warga tentera

 

 Cerita ni aku nk kongsi dgn korang bagi korang jeles sket dgn aska ni heheh. Celcom ada membuat pakej baru taw hehehe. orang dok panggil Pakej Mindef. Mula-mula aku tak berape nk layan sgt bende2 mcm ni. Yela kan aku ni anti line (postpaid) sebab pernah terkena bil melambung sampai ribuan ringgit, padahal baru je guna 2 minggu. chait! Akai ada ka! hahaha. Pernah aku serang Celcom Centre kat Kuala Terengganu tu tapi alasan nya senang je. die cakap " awk yang guna, manalah saya tahu." Geram punya pasal aku sound dia. "kalau nak untung agak2 la!"  Kelang kabut dia check balik akaun aku, katanya aku dah guna internet.(pada masa tu line internet kat handpone memang mahal.) Adess memang terkena ni. Aku cakap balik "saya guna internet pun tak reti kak oi." Ermm kak kaunter pun cakap dia tak leh wat ape2 sebab kompeni ni bukan bapak dia punya. Erkk terdiam aku.... Erm ada benar jugak kata-kata kakak tu huhu. Aku cakap kat dia sampai bila-bila pun aku tak nak bayar, apa nak jadi-jadilah!" aku pun terus beredar dari tempat kejadian. orang semua terpaku melihatku pada masa itu. (sebab aku pakai uniform kot).

     Sejak dari tu aku berhenti menggunakan celcom line ni. Lepas dua bulan sampailah surat bil celcom yang baru lalu aku terkejut apabila surat baru yang mengatakan bil aku RM 256.00. Ehh balik kepada normal? apa sudah jadi dengan bil ribuan ringgit yang lalu? Hmm dalam fikiran aku mesti celcom susah hati sebab dah hilang costumer yang paling Bagus di dunia ni. hihihi (yela bil tak pernah tak bayar taw). huhuhu. baru aku taw rupanya Celcom silap perkiraan kot. Think Positif! Namun begitu, minat aku terhadap menggunakan Postpaid  dan Celcom ni telah pudar. Sejak saat aku serang Celcom Centre hari tu, aku telah berubah kepada Maxis Prepaid.(017) sehingga kini.

     Baru-baru ni aku telah diperkenalkan oleh anak-anak buah aku tentangnya hebatnya Line Postpaid terbaru Celcom ni yang dinamakan Pakej MINDEF ni. "Simple jer tuan, daftar free taw, bulanan kalau tak guna dalam RM 5 jer. Kalau tuan telefon saya atau sesiapa saja yang pakai Pakej MinDef ni, Free jerrr tuan..." Aku mula ter ingat kata-kata anggota aku tu bermain-main dalam kepala hotak aku. "Free jerrr tuannnnn..." Isshhhhh tak boleh jadi ni! kalau anak buah aku semua amik dah tentu koll dorg Freee. Dapatla jimat sket belanja Bil telefon. hehehe.

    So tanpa berfikir panjang, aku telah menelefon agen celcom centre Kota Bharu untuk datang ke Office aku untuk dia daftarkan semua anggota aku termasuklah aku sekali hehehe. So esoknya marilah En Shamsudin dari Celcom, menaiki kereta Kotak Mancis Proton tu. Maka berduyun-duyunlah rakyat menyerbu akan keajaiban tersebut untuk mendaftarkan diri sebagai pengguna. Aku tak taw la pulak kalau nak daftar kena free blacklist. So bila Check data-data aku tu maka terdapatlah satu blacklist dari Maxis. rupa-rupanya Berokband aku tak bayar daaaa. Hmmmm nak x nak kenalah pergi ke Maxis Centre Kota Bharu untuk melangsaikan hutang piutang. kenalah juga dalam RM 200.00. Ades kopak bulan ni. Hmmm Tak pe demi Line Mindef sanggupku renangi jua.

     Akhirnya kini barulah aku mengguna Celcom kembali hehehe nasib dapat no cantik triple 1 sioll hehehe

p/s- jangan lupa bayar Bil telefon taw! nanti yesalllll

mengejas bohhh Hehehe-- ada aku kesah!

7 comments:

  1. Sy suke part no awak cantik coz ade triple 1 tu je ! Sbb sy suke no 1.....n sy lahir 1/1 :)) Btw untung la ade pelan MINDEF ni...aska2 lebih mudah la nk menge"kol" sape2..huhu

    ReplyDelete
  2. Untung pe nye..bek gne plan x2..rm 0.28 10mnt utk clcm ke clcm..clcm ke ln2 no br rm 0.28 utk 5mnt..

    ReplyDelete
  3. Klu gne line mindef ni mhl...10sen utk seminit..lain2 no rm 0.15 semnt..

    ReplyDelete
  4. plan X2 mg murah kalau tuan gna 8minit & keatas..kalau tuan kol tetiba masuk voicemail pon kne caj .28 sen jugak...bukan stiap masa kita kol org tu akn dapat kan..? dgn pakej mindef ni tuan akan dpt panggilan PERCUMA 3000 MINIT...bersamaan rm300 tiap2 bulan tuan akan dapat,smpai bila2...(utk stiap line) stiap anggota dbenarkan ambil 5 lines..

    ReplyDelete
  5. sila LIKE page Facebook ( Khairil Broadband ) utk sebarang masalah broadband,Pakej MINDEF DLL.. :)

    ReplyDelete
  6. Salam.
    Skrg dah ada Plan baru P48 No Comitmen.
    Jika sama plan - FREE tapi untuk 50 Jam sahaja = 3000 minit.
    Free 1st 300 sms.

    1. CAJ PANGGILAN/VIDEO :
    Celcom - Celcom : 10 sen
    Celcom - Other : 15 sen

    2. CAJ MMS :
    All : 0.35

    3. CAJ 3G/GPRS :
    10 sen : 10kb

    4. SEWA BULANAN --> RM 2.00 sahaja (no hidden caj)

    5. Kalau nk tambah internet :-
    300MB - RM28
    1 GB - RM38
    3 GB - RM58
    5 GB - RM88

    "Thanks to Celcom"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kata Cik Azli. Sejak guna Celcom P48 ni bil bulanan saya dari >Rm100 menten jadi 30-40 sebulan je walaupun bergayut lama.. Baru tambah pakej 1G data, overall monthly bill dalam 80.00 je. Memang menjimatkan.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...